GB

Grădina Botanică Națională(Institut) "Alexandru Ciubotaru"

Noutăți rss

21 04/2022
Înștiințare

Grădina Botanică Naţională (I) „A. Ciubotaru” și AO Societatea de Botanică din R. Moldova, anunță că la 22 martie 2022, savantul micolog dr hab Ștefan Manic a împlinit 75 de ani de la naștere și 50 de ani de activitate ştiinţifică.
Celebrarea oficială a omagiatului va avea loc în cadrul lansării de carte la data de 5 mai 2022.
Doritorii de a adresa felicitări omagiatului și de a participa la lansarea cărții „Ghid indinspensabil al culegătorului de ciuperci” o pot face la adesa de
e-mail: [email protected].

17 04/2022
Șirul activităților de voluntariat în cadrul Grădinii Botanice Naționale (Institut) ”A. Ciubotaru” continuă

De data aceasta, împreună cu studenții de la Universitatea de Stat din Moldova, Specialitatea Silvicultură și grădini publice și inginerii silvici de la Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice, am continuat activitățile de reconstrucție ecologică a unui teren degradat inițiate în anul 2021.

16 04/2022
Săptămâna trecută au fost plantați, săptămâna aceasta - monitorizați!

Copăceii plantați săptămâna trecută în pădurea-expoziție ”Vegetația Moldovei” de câțiva elevi din clasele primare de la Liceul Teoretic ”Dante Alighieri” i-au primit săptămâna aceasta pe primii vizitatori de la același liceu care au venit să-i vadă dacă s-au prins.
Elevii din clasele a III-a au avut ocazia să evalueze reușita prinderii puieților plantați de colegii lor și, desigur, au văzut și admirat copăcelul numit simbolic Arborele Prieteniei pe care l-au îndrăgit în mod special.

12 04/2022
Activități de educație ecologică a copiilor în cadrul Grădinii Botanice Naționale (Institut) ”A. Ciubotaru”

Orice copil poate deveni prieten al naturii dacă noi, maturii, îi vom ajuta să învețe cum să o respecte și cum să participe la refacerea ei.
Grădina Botanică, prin statutul și menirea sa, oferă posibilitate tuturor copiilor, indiferent de vârstă și anotimp, să devină prieteni devotați ai naturii, să o descopere, să o admire și să o îngrijească.

imagini: 
03 01/2022
Susținută teza de doctor în științe biologice

La data de 28.12.2021, în incinta Grădinii Botanice Naționale (Institut) „Alexandru Ciubotaru”, a avut loc susținerea tezei de doctor în științe biologice a doamnei SFECLĂ Irina, la specialitatea 164.01 Botanică. Tema tezei: „Particularitățile bioecologice ale reprezentanților genului Kniphofia Moench în condițiile Republicii Moldova”.
Conducător științific: Sîrbu Tatiana, doctor în științe biologice, conf. cercetător.
https://www.youtube.com/watch?v=Q4Bb6EB7mx8

Unde să mergem? hartă interactivă

Unde sa mergem