GB

Grădina Botanică Națională(Institut) "Alexandru Ciubotaru"

Activitățile dedicate Zilei Internaţionale a Pădurilor continuă

De această dată am ales să celebrăm Pădurea alături de ea, cunoscându-i bine problemele și necesitățile.
Mica pădure a Grădinii Botanice Naționale (Institut) ”Al. Ciubotaru”, numită și Expoziția ”Vegetația Moldovei”, a fost creată la începutul anilor 80 ai secolului trecut, ajungând astăzi la o vârstă de peste 40 de ani. Pe lângă rolul ei de protecție a mediului, această pădure mai are și o importanță științifică deosebită, contribuind la conservarea ex-situ a speciilor de plante silvice caracteristice și a celor rare de pe teritoriul Republicii Moldova. Expoziția este folosită și în scopuri didactice, aici organizându-se ore ecologice și lecții practice cu elevii și studenții.
Ca și orice pădure, pentru valorificarea potențialului său ecologic, științific și didactic pădurea-expoziție ”Vegetația Moldovei” are nevoie de multă grijă, dragoste și protecție.
Un grup de voluntari din cadrul Grădinii Botanice Naționale (Institut) ”Al. Ciubotaru”, Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice și Agenției ”Moldsilva” au dat dovadă de solidaritate, responsabilitate și dragoste față de Pădure, participând la lucrări de tăieri diverse (curățirea drumurilor) și de salubrizare a microexpoziției ”Pădure de gorun cu cărpiniță”.
Aducem sincere mulțumiri tuturor participanților. Ne bucurăm că sunteți alături de noi în efortul de a crea o pădure-expoziție frumoasă.

***
Atât timp cât vom avea grijă de Pădure, va avea și ea grijă de noi. Și nu uitați, ”cât pădurile ne dor, mai avem un viitor”.