GB

Национальный Ботанический Cад(Институт) "Александру Чьюботару"

Săptămâna trecută au fost plantați, săptămâna aceasta - monitorizați!

Copăceii plantați săptămâna trecută în pădurea-expoziție ”Vegetația Moldovei” de câțiva elevi din clasele primare de la Liceul Teoretic ”Dante Alighieri” i-au primit săptămâna aceasta pe primii vizitatori de la același liceu care au venit să-i vadă dacă s-au prins.
Elevii din clasele a III-a au avut ocazia să evalueze reușita prinderii puieților plantați de colegii lor și, desigur, au văzut și admirat copăcelul numit simbolic Arborele Prieteniei pe care l-au îndrăgit în mod special.
Așa cum o excursie cu copiii prin pădure poate fi o experiență minunată și nu poate trece fără a le stârni curiozitatea, micii noștri vizitatori au văzut ceea ce au studiat la științe, au discutat despre pădurile de foioase și prin ce se deosebesc de cele de conifere. Desigur, le-a atras atenția și marcajele forestiere întîlnite pe unii arbori de pe traseu și ne-am bucurat mult să aflăm că cunosc semnificația și importanța lor. Au văzut cîteva specii de plante rare de stepă ce înfloresc în această perioadă și au aflat ce păsări acvatice pot fi întîlnite la Grădina Botanică.
După un lung și interesant traseu prin serele cu specii de plante tropicale și subtropicale, prin pădurea de foioase și pe malul lacului din inima Grădinii Botanice copii au făcut un popas la iarbă verde, cu multe emoții pozitive, distracție și voie bună - moment atât de așteptat după doi ani de izolare din cauza pandemiei.
Sperăm că v-a plăcut excursia și vă așteptăm cu drag și data viitoare!