GB

Grădina Botanică Națională(Institut) "Alexandru Ciubotaru"

Activități de educație ecologică a copiilor în cadrul Grădinii Botanice Naționale (Institut) ”A. Ciubotaru”

Orice copil poate deveni prieten al naturii dacă noi, maturii, îi vom ajuta să învețe cum să o respecte și cum să participe la refacerea ei.
Grădina Botanică, prin statutul și menirea sa, oferă posibilitate tuturor copiilor, indiferent de vârstă și anotimp, să devină prieteni devotați ai naturii, să o descopere, să o admire și să o îngrijească.
La data de 09 aprilie 2022, câțiva elevi entuziaști din clasele a II-a, a III-a și a VI-a de la Liceul Teoretic ”Dante Alighiere” împreună cu părinții lor au învățat cum se plantează arbori, contribuind alături de cercetătorii Laboratorului Geobotanică și Silvicultură la reconstrucția ecologică a unei microexpoziții forestiere din cadrul Expoziției ”Vegetația Moldovei”.
Fiecare arbore plantat a primit simbolic câte un num e, iar ultimul copac plantat care a încununat cu succes munca depusă în echipă a fost numit ”Arborele Prieteniei”.
Dragi copii, natura are nevoie de voi, natura are nevoie de prieteni! Hai cu toți să fim prietenii naturii!
Vă mulțumim pentru inițiativă și participare! Vă îndemnăm să mai veniți și să urmăriți cum copăceii plantați cresc mari și voinici.

 

 

 

 

 

imagini: