GB

Grădina Botanică Națională(Institut) "Alexandru Ciubotaru"

(Diez) Cum a fost sărbătorită "Ora Pământului " 2014 la Grădina Botanică

În Republica Moldova desfășurarea Orei Planetei are loc deja de șase ani.Cu acest prilej, sute de oameni au venit la Grădina Botanică din capitală pentru a participa la acest eveniment.
Chiar dacă spre seară s-a lăsat un aer destul de rece, peste 200 de copii și adulți au stat până în pânzele albe la Ora Planetei, desfășurată la inițiativa Ministerului Mediului, în Grădina Botanică.
Programul serii a fost foarte divers, pe tot parcursul serii atmosfera au încins-o: Elena Carafizi, Andy Oncea, Tania Cerga, Fanfara Prezidențială și Art Labyrinth.
 
 
Academicianul Boris Găină a declarat că această zi e sărbătoarea întregii planete.
 
 
Andy Oncea ne-a spus că „Ora Planetei este, de fapt, un îndemn nouă, ființelor umane, pentru a fi mai conștiente de toate acțiunile de poluare, pe care le facem în fiecare zi.
Planeta este locul unde ne petrecem prezentul, și ar fi păcat să-i supărăm și neglijăm existența, ci să organizăm în fiecare zi o Oră a Planetei”.
 
 
Ministrul Mediului Gheorghe Șalaru recitând o poezie
 
 
Tinerii de la Art Labyrinth au prezentat un spectacol de foc excepțional. Atât copiii, cât și părinții lor au stat nemișcați în timpul spectacolului, care a durat aproape 20 de minute.
 
 
Ministrul Mediului Gheorghe Șalaru admiră spectacolul de foc
 
 
Fanfara Prezidențială la Earth Hour 2014
 
 
Până la urmă, oamenii înghețați după mai bine de 3 ore petrecute sub cerul liber, au sărit la joc, transformând Ora Planetei într-o adevărată Horă a Planetei. Nici soldații prezenți la eveniment n-au ezitat și au intrat în horă, iar la piesele mai lente unii din ei chiar au invitat domnișoarele la un dans.
 

 

Sursa: diez.md